Real Time Location (RTLS)

RTLS, of Real Time Location System, is een systeem waarmee de locatie van goederen of personen bepaald kan worden, bijvoorbeeld met een Real Time Location Systesm. De locatie kan worden bepaald door middel van strategisch geplaatste antennes. RTLS kan toegepast worden via verschillende systemen zoals RFID-tags. Maar ook via een wifi netwerk kan RTLS geïmplementeerd worden. RTLS wordt bijvoorbeeld toegepast in de Logistieke sector, maar ook in de Zorg.

Real Time Location Systeem opzetten

Het opzetten van een Real Time Location Systems vraagt om gedegen kennis en ervaring. Het verkeerd aanleggen of configureren kan direct tot performance problemen leiden. De specialisten van Wifi Advies hebben veel ervaring in het aanleggen RTLS. Op basis van uw behoefte ontwerpen zij uw netwerk, richten het in en zorgen voor een optimale werking.

Nauwkeurigheid  van RTLS

De specialisten van Wifi Advies hebben alles in huis om u te voorzien van een goed presterend RTLS. Hierbij is ook de kwaliteit van de deking van uw draadloos bedrijfsnetwerk een factor om rekening mee te houden. Hoe beter uw Wifi netwerk des te nauwkeuriger uw RTLS. Om de dekking van uw accesspoints zo optimaal mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van een spectrum analyser en een site survey.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een Real Time Location System binnen uw bedrijf of organisatie? Vraag een gratis informatiepakket aan of maak vrijblijvend een afspraak .

Wlan-Netwerk is een initiatief van LANCOM Systems. LANCOM Systems is een toonaangevende Duitse producent van draadloze LAN-technologie op basis van bedrijfsstandaarden.